«Об’єднані зусилля 2020»: будуть залучені стратегічні бомбардувальники ВПС США, літаки AWACS та БПЛА Global Hawk

11:45 16.09.2020

Близько 12 тисяч чоловік та 700 одиниць озброєння і військової техніки залучать до СКШН «Об’єднані Зусилля 2020».

Про це сьогодні, 15 вересня, на брифінгу щодо проведення стратегічного командно-штабного навчання «Об’єднані зусилля 2020», повідомив начальник Головного управління доктрин та підготовки Генерального штабу Збройних Сил України генерал-майор Олексій Таран, інформує АрміяInform.

— Одночасно з СКШН передбачається проведення інших багатонаціональних навчань та заходів за участю сил і засобів країн-членів НАТО і країн-партнерів. Це українсько-американське навчання «Rapid Trident 2020»; навчально-бойовий політ стратегічних бомбардувальників ВПС США з імітацією нанесення ракетно-бомбових ударів по об’єктах критичної інфраструктури та морським цілям; тренування повітряно-тактичної групи Сил спеціальних операцій Збройних Сил США в Європі з відпрацювання спільних завдань з підрозділами Сил спеціальних операцій Збройних Сил України, — підкреслив генерал-майор Олексій Таран.

Також будуть проводитись планові заходи підготовки з залученням інструкторів тренувальних місій «UNIFIER», «JMTG-U», «ORBITAL».

Передбачається і забезпечення обміну даними про повітряну та наземну обстановку, зокрема з використанням літаків AWACS E3A та безпілотних літальних апаратів RQ-4D Global Hawk.

— Проведення стратегічного командно-штабного навчання «Об’єднані зусилля 2020» дозволить продемонструвати готовність України дати відсіч збройній агресії самостійно та з використанням механізмів міжнародної підтримки, також — підвищити взаємосумісність з силами і засобами НАТО, — наголосив начальник Головного управління доктрин та підготовки Генерального штабу Збройних Сил України генерал-майор Олексій Таран.

6

Ще на цю тему