Німеччина планує прийняти ще понад 1,5 тис. мігрантів з Греції

10:30 16.09.2020

Німеччина планує прийняти ще 1553 мігранти з грецьких островів.

Про це домовилися увечері у вівторок, 15 вересня, представники правлячої коаліції з ХДС/ ХСС та СДПН, повідомив представик соціал-демократів, віцеканцлер Олаф Шольц, передає УНН із посиланням на DW. 

Ідеться про 408 родин з дітьми, щодо чиїх заявок на притулок уже було прийнято позитивне рішення у Греції.

Раніше цього дня, як повідомляє агентство Reuters з посиланням на свої джерела в німецькому уряді, міністр внутрішніх справ країни Горст Зеегофер запропонував канцлерці ФРН Анґелі Меркель прийняти 400 родин. Меркель підтримала цю пропозицію. При цьому повідомлялося, що Німеччина хоче прийняти біженців не лише з Лесбоса, де згорів табір «Морія», але й з інших грецьких островів.

Представники правлячої коаліції з ХДС/ ХСС та СДПН планували до середи, 16 вересня, визначитися щодо кількості біженців, яких Німеччина прийме додатково до 150 неповнолітніх з Лесбоса, що їх країна вже погодилася прийняти.

Нагадаємо, що грецька поліція затримала на острові Лесбос п’ятьох мігрантів, підозрюваних у підпалі табору для біженців «Морія». Ще одного підозрюваного розшукують. Тим часом тисячі біженців, які після пожежі в таборі «Морія» залишилися без даху над головою, не поспішають перебиратися до створеного на острові нового табору. Натомість вони вимагають, щоб їх вивезли з Лесбоса.

У таборі «Морія» перебували понад 12 тисяч мігрантів. Відколи 9 вересня табір згорів, більшість з них живе просто неба. До тимчасового наметового табору, який розрахований на 5 тисяч осіб, поки що вирішили перебратися лише тисяча мігрантів.

Ще на цю тему