Меджліс закликає до участі у виборах кримчан, які підтримують деокупацію Крим

20:00 15.09.2020

Меджліс кримськотатарського народу вітає всіх кримських татар – кандидатів у депутати, зареєстрованих у виборчих списках політичних партій України, які борються за територіальну цілісність України та відновлення її державного суверенітету в рамках міжнародно-визнаних кордонів, включаючи Автономну Республіку Крим та місто Севастополь. 

Про це голова Меджлісу Рефат Чубаров повідомив у Facebook, пише Крим.Реалії.

«Меджліс кримськотатарського народу звертається до всіх співвітчизників і вимушених переселенців з Криму, які живуть на материковій частині території України, із закликом взяти активну участь у підготовці та проведенні місцевих виборів 25 жовтня 2020 року», – йдеться у заяві.

Кримчанам, щоб проголосувати на місцевих виборах України в жовтні, необхідно було до 10 вересня 2020 року подати відповідну заяву про зміну виборчої адреси.

Верховна Рада призначила місцеві вибори на 25 жовтня 2020 року.

Документ передбачає, що «вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів на тимчасово окупованих територіях Автономної Республіки Крим, міста Севастополя та в окремих районах, містах, селищах і селах Донецької та Луганської областей не призначаються і не проводяться».

Ще на цю тему