Стан Володимира Балуха залишається стабільно важким

19:45 15.09.2020

15 вересня повідомляється, що колишній політв'язень Кремля Володимир Балух залишається в стабільно важкому стані, без погіршення.

Про стан потерпілого пише співголова парламентської фракції "Європейська солідарність" Ірина Геращенко на сторінці в Facebook, повідомляє ZN.UA.

Балух потрапив до лікарні після побиття в столичному Гідропарку.

"Від лікарів В. Балуха, з якими ми на постійному контакті і від яких щоранку, після обходу, отримуємо оновлену інформацію:" Пацієнт стабільно важкий, але без погіршення. Лікування триває", - написала Геращенко.

Колишнього політв'язня Кремля Володимира Балуха 8 вересня знайшли побитим у столичному Гідропарку. Пізніше він був прооперований через важку травму голови.

Слідчим відділом Дніпровського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України.


Нагадаємо, слідство у справі побиття колишнього політв'язня Москви Володимира Балуха, за повідомленням Романа Сущенка, розглядає чотири основні версії події:

- нещасний випадок,

- хуліганство,

- помста,

- умисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень.

"Сьогодні запросили до слідчого відділу поліції дати свідчення у справі нанесення/отримання тяжких тілесних ушкоджень Володимиру Балуху.

Зміст питань і їх кількість свідчить про те, що слідчі досить серйозно і педантично ставляться до з'ясування обставин побиття Балуха", написав Сущенко.

Журналіст і друг колишнього політв'язня написав, що на даний момент судово-медична експертиза йде, а саме від неї залежить успіх розслідування. Ускладнює з'ясування важливих фізичних відомостей відсутність медичної карти Балуха, яка залишилася в окупованому Росією Криму.

Одночасно поліція з'ясувала, як розгорталися події в день події, а також виявила свідків інциденту і провела необхідні слідчі дії.

Нагадаємо, прокуратура Києва тримає на контролі розслідування кримінального провадження, розпочатого за фактом нанесення тілесних ушкоджень Володимиру Балух.

ФСБ затримала Володимира Балуха в грудні 2016 року. Окупанти "знайшли" на горищі його будинку 90 патронів і кілька тротилових шашок. Він став жертвою політичних репресій через проукраїнську позицію і встановленого на його дворі прапора України.

Балух повернувся в Україну в рамках обміну утримуваними особами за формулою "35 на 35", який відбувся 7 вересня 2019. Тоді крім Балуха з російських в'язниць повернулися 24 полонених моряків і 10 політв'язнів: Роман Сущенко, Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Станіслав Клих, Микола Карпюк, Олексій Сізонович, Павло Гриб, Едем Бекіров, Євген Панов та Артур Панов.

Ще на цю тему