Прокуратура та поліція АРК повідомили про підозру учаснику «самооборони Криму»

09:45 15.09.2020


Головне управління Нацполіції в АРК та Севастополі під процесуальним керівництвом прокуратури АР Крим повідомило про підозру учаснику незаконного збройного формування «Самооборона Криму».

Учасник «Самооборони Криму» протягом лютого-березня 2014 року під час окупації Криму проходив «службу» при в’їзді до м. Судак АР Крим, пише Центр урналістських розслідувань.

Підозру повідомлено за ч.2 ст.260 КК України (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань), повідомляє прокуратура автономії.

Санкція інкримінованої статті передбачає позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що громадянин України, будучи учасником незаконного збройного формування «Самооборона Криму», протягом лютого-березня 2014 року, озброєний, проходив «службу» при в’їзді до м. Судак АР Крим. Підозрюваний здійснював незаконні перевірки документів громадян, обшук їх транспортних засобів, а також приймав участь у затриманні українських громадян на території півострова. На даний час «самооборонівця» оголошено в розшук», – йдеться у повідомленні.

Прокуратура АРК не повідомляє імені підозрюваного. За інформацією Центру журналістських розслідувань, йдеться про Погороднього Сергія Сергійовича, 24.07.1957 р.н.

Ще на цю тему