У Грецїї мігранти не хочуть залишатися на Лесбосі, місцеві жителі та влада також невдоволені

10:45 14.09.2020

У Грецїї після пожежі у селі Моріа мігранти не хочуть залишатися на острові Лесбос, а місцеві жителі і місцева влада не бажають їх бачити.

Про це повідомляє Euronews, передає УНН.

Зазначається, що на грецькому острові Лесбос сотні мігрантів розмістилися в тимчасовому наметовому містечку за межами головного порту Мітіліні. Після пожежі в центрі з прийому біженців в Моріа без даху над головою опинилися 12 тис. осіб. Багато хто вимагає, щоб їх відправили на материк або в інші європейські країни.

«Ми рухаємося до катастрофи. Економічного зростання немає. У нас би повинен розвиватися туризм. Але вже 5-6 років туристів немає. Ми живемо в перманентному страху. 500 мігрантів, тисяча, дві тисячі... Ми постійно знаходимося в такій ситуації. Це ганьба, що так постраждав наш острів. І брехня. Влада обдурили нас», — розповіла мешканка села Моріа Аглая Панагопулу.

Житель села Моріа Теодорос Каскампас також невдоволений ситуацією.

«Мігранти повинні виїхати якомога швидше. Коли вони тільки прибули, ми добре до них ставилися. Але вони зруйнували наш острів. Уряд Греції тож в цьому виннен», — вважає чоловік.

Глава муніципальної ради Морії Янніс Мастроджіанніс заявив, що мігранти — перш за все люди.

«Ми дбали про них, ми дали їм все, що змогли. Навіть зараз, якщо виникне необхідність, ми допоможемо їм знову. Але, на жаль, вони нешановливо поставилися до нашої гостинності. Вони думали, що у них є тільки права і при цьому немає ніяких зобов’язань. Що стосується нас, то уряд вимагав від нас виконувати зобов’язання, а ось прав у нас не було», — сказав він.

Проте люди більше не бажають чути ніяких обіцянок. Вони просять, щоб центр з прийому біженців, названий так само, як їх село, остаточно закрили.

Як повідомлялося раніше, після пожежі у таборі мігрантів на Лесбосі ситуація залишається дуже напруженою. У суботу на острові відбулися декілька стихійних демонстрацій мігрантів, під час яких сталися сутички з поліцією.

Ще на цю тему