Прем'єр Італії повідомив, що Путін пообіцяв створити комісію щодо отруєння Навального

15:45 10.09.2020

Прем’єр-міністр Італії Джузеппе Конте заявив, що президент Росії Володимир Путін у розмові з ним повідомив про намір створити комісію для розслідування обставин інциденту з Олексієм Навального. 

«Президент Путін запевнив мене, що Росія має намір прояснити те, що сталося, повідомивши, що запланував створити комісію з розслідування, а також висловив готовність працювати з німецькою владою», – зазначив Конте в інтерв’ю газеті Il Foglio, опублікованому в четвер, передає УНН.

Італійський прем’єр також підкреслив, що вважає важливим співробітництво Росії і Євросоюзу в розслідуванні інциденту з Навальним. Така взаємодія, на його думку, допоможе не допустити негативних наслідків для відносин між РФ і ЄС.

«Співпраця – кращий засіб для того, щоб не допустити негативних наслідків цього драматичного інциденту для відносин між ЄС і Росією», – сказав Конте. Він зазначив, що Італія вважає, як і всі європейські партнери, що необхідно повністю прояснити деталі події і знайти відповідальних.

Остання телефонна розмова Путіна і Конте відбулася 26 серпня.

Тоді Кремль повідомив, що сторони обговорили ситуацію в Білорусі та Лівії, домовилися активізувати співпрацю в боротьбі з коронавірусом.

Крім того Путін в тій розмові вказав на «неприпустимість безпідставних звинувачень» в зв’язку з ситуацією навколо Навального і заявив, що Росія зацікавлена в об’єктивному розслідуванні події.

Ще на цю тему