ТАІ розробила перший в Туреччині симулятор легкого штурмовика на базі штучного інтелекту

14:30 10.09.2020

Тurkish Aerospace Industries заявляє, що розробила перший в Туреччині симулятор на основі штучного інтелекту, який буде використовуватися на етапах проєктування й розробки навчально-тренувального літака/легкого штурмовика Hurjet.

TAI повідомляє, що симулятор Hurjet 270 призначений для збору відгуків від льотчиків-випробувачів, щоб зробити конструкцію Hurjet «кращою, надійнішою та ефективнішою». Симулятор також призначений для виявлення дефектів конструкції на етапі розробки, повідомляє Діфенс Експрес.

Симулятор Hurjet 270 допоможе інженерам покращити розробку алгоритмів управління польотом і програмного забезпечення на основі отриманих відгуків, як зазначає заступник генерального директора ТАІ з проєктування літаків.

Озброєний навчально-тренувальний літак/легкий штурмовик Hurjet є версією турбогвинтового Hurkus з реактивним двигуном. ТАІ запустила програму Hurjet у 2018 році, а перший політ літака заплановано на 2022 рік.

Hurjet буде розвивати максимальну швидкість у 1,2 Мах й літати на висоті до 14 000 м. Максимальне корисне навантаження – 3000 кг, включаючи боєприпаси, радар і камеру.

Нагадаємо, у серпні 2020 року пілот винищувача F-16 програв штучному інтелекту в п’яти раундах поспіль. Разом з тим, у цьому всьому є декілька нюансів – про них можна дізнатися у нашому матеріалі.

Ще на цю тему