Без свідомості, на апараті ШВЛ: що відомо про стан Балуха після побиття

13:45 09.09.2020

Володимир Балух, колишній політв’язень Кремля, якого вчора побили невідомі у столичному Гідропарку, зараз перебуває у лікарні без свідомості. 

Як пише ZN,UA, про це на своїй сторінці в Facebook розповіла Ірина Геращенко, народний депутат від фракції «Європейська солідарність».

За її словами, стан Балуха зараз стабільно важкий. Він підключений до апарату штучної вентиляції легень.

"Пацієнт стабільно важкий. На апараті ШВЛ, ще без свідомості. На жаль, поки така невтішна інформація", - зазначила Геращенко.

Нагадаємо, колишнього українського політв'язня Кремля Володимира Балуха побили. Про це в Facebook повідомив Олег Сенцов, який також п'ять років провів в російській в'язниці за підтримку України.

"Володимир Балух був побитим сьогодні вночі. Його знайшли лише вранці. Зараз він у лікарні", - йдеться в повідомленні.

Сенцов додав, що Володимир Балух в свідомості. У нього зламана рука і ключиця, але загрози життю немає.

ФСБ затримала Володимира Балуха в грудні 2016 року. Окупанти "знайшли" на горищі його будинку 90 патронів і кілька тротилових шашок. Він став жертвою політичних репресій через проукраїнську позицію і встановленого на його дворі прапора України.

Балух повернувся в Україну в рамках обміну утримуваними особами за формулою "35 на 35", який відбувся 7 вересня 2019. Тоді крім Балуха з російських в'язниць повернулися 24 полонених моряків і 10 політв'язнів: Роман Сущенко, Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Станіслав Клих, Микола Карпюк, Олексій Сізоновіч, Павло Гриб, Едем Бекіров, Євген Панов і Артур Панов.

Ще на цю тему