Одеський суд наклав арешт на танкер Delfi

20:00 03.09.2020

Господарський суд Одеської області заарештував, затонувший танкер Delfi і частково задовольнив позов Адміністрації морських портів України. 

Відповідну постанову опублікували в Єдиному реєстрі судових рішень, пише ZN,UA.

"Суд постановив задовольнити заяву ТОВ" АМПУ "в особі адміністрації Одеського морського порту від 31 серпня 2020 про забезпечення позову - накласти арешт на майно компанії-судновласника Mister Drake PC з правом його переміщення або видалення ДП" АМПУ "або іншими особами за дорученням останнього", - йдеться в постанові.

Відзначимо, що АМПУ судиться з власником танкера, щоб стягнути майже 2,4 млн грн, витрачених на Delfi.

Танкер Delfi, який затонув в листопаді минулого року, з четвертої спроби вдалося поставити на кіль 26 серпня. Роботи з підйому танкера почалися 24 липня.

Нагадаємо, що в листопаді минулого року на рейді Одеського порту зазнав лиха невеликий танкер "Делфі" під прапором Молдови. Сильний шторм завадив рятувальної операції. Однак, капітан танкера "Делфі" відмовився подавати сигнал SOS і евакуювати екіпаж без дозволу судновласника. Судно перекинулося на бік і з нього почало витікати пальне.

У Чорному морі біля Одеси рівень забруднення води нафтопродуктами через катастрофу танкера "Делфі" перевищив допустиму норму в 157 разів.

Держекоінспекція в Одеській області підрахувала попередні збитки внаслідок аварії нафтового танкера "Делфі" біля Одеси. Вони склали 15 204,73 доларів (майже 410,2 тисячі гривень).

Ще на цю тему