У Грузії - нові правила для виїзду громадян в країни Шенгенської зони Європи   

10:20 03.09.2020

Парламент Грузії посилив правила виїзду громадян з країни, зокрема, затвердив нові правила для виїзду громадян в країни Шенгенської зони Європи.

Зазначено, що дані правила вступлять в силу з 1 січня 2021 року, передає ZN,UA з посиланням на interfax.

Тепер у зв'язку з законом "Про порядок виїзду громадян Грузії з Грузії і в'їзду до Грузії", людини можуть не випустити з Грузії без біопаспорти терміном дії більше трьох місяців після повернення додому.

До того ж, громадянину Грузії може бути відмовлено у виїзді без наявності у нього зворотного квитка або броні місця, готелі або без адреси проживання приймаючої його людини в країні Шенгену. Відмовити можуть і при відсутності страховки, а також нестачі грошей.

Парламент також посилив кримінальну відповідальність за видачу підроблених довідок або документів за гроші громадянам Грузії для отримання притулку за кордоном. Така дія карається і охначает позбавлення волі від двох до шести років, а при наявності обтяжуючих обставин - від трьох до восьми років.

У Грузії подрбние заходи вживають через зростання числа претендентів притулку з Грузії в ЄС.

Даним питанням вже занепокоїлися Німеччина, Франція, Швеція, Ісландія. Там закликали владу Грузії вжити відповідних заходів.

Раніше Єврокомісія схвалила рішення, завдяки якому збільшиться торгівля між Європейським Союзом і країнами пан'європейського і середземноморського регіону, в тому числі, з Україною. Про це заявив прес-секретар Єврокомісії Даніель Феррі.
 

Теми:

Ще на цю тему