«Скіфське золото»: стало відомо, коли суд в Амстердамі ухвалить рішення

19:01 02.09.2020

Апеляційний суд Амстердама після години перерви оголосив, що не може відновити слухання щодо відводу судді у справі про «скіфське золото» без участі судді, якій стало зле.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Головуючий суддя зазначила, що все, що відбувалося сьогодні, 2 вересня, до інциденту, буде прийнято до уваги і було зафіксовано. Під час сьогоднішнього засідання встигли виступити два нідерландських адвокати, які представляють Україну. Суддя, про відвід якого просить українська сторона, не встиг завершити свій виступ. Суд оголосив перерву, бо стало погано судді.

Після перерви було вирішено, що адвокат кримських музеїв та представник музею амстердамського музею Алларда Пірсона можуть подати свої виступи у письмовій формі. Після подачі письмових виступів засідання закрили.

Рішення щодо відводу судді має бути винесене орієнтовно 28 жовтня 2020 року.

Апеляційний суд Амстердама, який у середу, 2 вересня, розпочав слухання щодо відводу судді у справі про приналежність «скіфського золота», оголосив перерву на одну годину, бо судді стало зле.

Україна просить відведення судді у зв'язку з виявленням додаткових матеріалів, що, на її думку, свідчать про упередженість судді та його зв'язку з Росією.

1 листопада 2019 суд у Гаазі відхилив клопотання української сторони про відвід судді Апеляційного суду Амстердама, який розглядає справу щодо «скіфського золота». У рішенні йдеться про те, що суд не побачив жодних обставин, які б свідчили про упередженість судді.

Провадження по суті було зупинено до вирішення питання про відвід.

Пізніше Україна вдруге подала клопотання про відвід судді.

 

Ще на цю тему