Американські патрульні катери мають передати Україні в рамках підтримки нашої країни у сфері оборони та безпеки

14:01 02.09.2020

За словами командувача ВМС ЗС України контр-адмірала Олексія Неїжпапи, наразі у Військово-морських силах триває робота щодо створення нового пункту базування для розміщення дивізіону патрульних катерів класу Island («Айленд»).

За планами керівництва ВМСУ, американські катери розмістять біля причальної стінки в акваторії одного з торговельних портів України, повідомляє Діфенс Експрес.

«Це питання вже вирішено. Найближчим часом розпочнеться робота зі зведення всіх необхідних об’єктів берегової інфраструктури», - зазначив Олексій Неїжпапа.

Название

Наразі в Україні триває підготовка нових українських екіпажів для цих катерів. Навчальний процес проходить дуже інтенсивно та включає декілька етапів. Спочатку теорія. Військові моряки вже засвоїли технічні характеристики катерів цього класу і питання організації корабельної служби. Враховуючи, що це іноземна платформа, є певні особливості їхнього практичного застосування.

P-190 "Слов'янськ"та Р-191 "Старобільськ" під час святкування Дня ВМС України 5 липня 2020 року

«Ці катери Берегової охорони США мають підвищити бойові спроможності ВМС України під час виконання завдань в Азово-Чорноморському регіоні. Наступного року флот отримає їх від наших американських партнерів. Програма передачі цих катерів передбачає певний комплекс заходів і дій. Це передусім підготовка самих катерів, їхній ремонт й обслуговування, відновлення технічного стану окремих систем та механізмів. Ця робота буде проводитися безпосередньо в Сполучених Штатах», — відзначив контрадмірал.

Варто додати, що окрім "Айлендів", незабаром ВМСУ також мають отримати шість новітніх катерів Mark VI. При чому шість з них безкоштовно – в рамках військової допомоги від Уряду Сполучених штатів.

Ще на цю тему