В окупованому Криму землю аеропорту«Заводське» віддали під сумнівну забудову

12:45 01.09.2020

Землі аеропорту «Заводське» в тимчасово окупованому Сімферополі віддали під будівництво житлових будівель і зелених зон.

Про це повідомляє QHA з посиланням на російське видання «Примітки».

Співробітники аеропорту надіслали запит щодо нерухомого майна, яке належить «Заводському», до окупаційного «міністерства транспорту» Криму. Як виявилося, сімферопольська «районна рада» ще у 2017 році «ухвалила рішення», розпорядившись територією літовища.

Земельну ділянку аеропорту «Заводське» відведено під зони забудови житловими будинками, зони зелених насаджень загального користування, зони для занять фізкультурою і спортом, зони комерційно-ділового і громадського призначення, зони розміщення об’єктів залізничного транспорту, — йдеться в рішенні окупаційної «райради».

Виявляється, у той же день «міністерство майна» окупованого Криму за договором безоплатного користування передало ділянку аеропорту «Головному управлінню капітального будівництва» — нібито для будівництва трьох дитсадків для жителів села Перове. «Де наберуть в селі Перове дітей на три дитячих садки? Чи не трансформуються дошкільні установи в багатоповерхівку? Тим більше, ризик цього є», — зазначають журналісти. Адже запит на ім’я директора «Універсал-Авіа» (якому належить аеропорт «Заводське») про надання допуску на територію для інженерних робіт надійшов від скандального будівельного ТОВ «Моноліт проєкт», директорм якого є Якуб Алімов.

Працівники аеропорту стверджують, що директор авіаційного підприємства знав про ці рішення із земельними ділянками, але нікому з них не сказав про це. «Відзначимо, жодна інша технічна база підприємству не надана, на території льотного поля стоїть авіатехніка, коштовне обладнання. І як зможуть бути сусідами авіапідприємство і обіцяні численні дитячі садки?», — йдеться в публікації.

Ще на цю тему