Ердоган зустрівся з віце-прем’єр-міністром України: про що йшла мова

18:45 28.08.2020

Ввечері, 27 серпня 2020 року в Туреччині відбулась зустріч віце-прем’єр-міністра України – Міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Олега Уруського з президентом Турецької Республіки (ТР) Реджепом Таїпом Ердоганом. 

Ключовою темою заходу було обговорення важливих аспектів розвитку українсько-турецьких відносин в сфері військово-технічного співробітництва, пише defence-ua.

Як зазначив на своїй сторінці у Facebook Олег Уруський, підіймалися питання виконання спільних проектів в авіаційно-космічній галузі, розвитку окремих галузей промисловості та виконання інших поточних напрямків співробітництва.

Крім того, в коментарі ІА "Укрінформ" віце-прем’єр-міністр заявив: "Ми досягли такого рівня стратегічного партнерства, що зараз вже можемо говорити про стратегічний альянс наших оборонно-промислових галузей, виробництв, який спрямований не проти третіх країн, а на користь та для переваг наших народів. У нас є для цього всі передумови, ми доповнюємо один одного".

Також він наголосив, що проведена зустріч має важливе значення та свідчить про підтвердження дружніх відносин, які склалися між двома країнами.

Як повідомлялось, українська делегація на чолі з віце-прем’єр-міністром України Олегом Уруським перебуває з візитом в Туреччині.

26 серпня було підписано Меморандум про співробітництво між Міністерством стратегічних галузей промисловості та Державним агентством з питань оборонної промисловості Туреччини. За кілька днів перебування в Анкарі, українська делегація провела низку важливих зустрічей, зокрема з Головою Державного агентства з питань оборонної промисловості ТР (SSB) Ісмаілом Деміром, Міністром національної оборони ТР Хулусі Акаром, Міністром промисловості та технологій ТР Мустафою Варанком, а також відвідала виробничі потужності авіакосмічної корпорації ТАІ, компаній Roketsan та Aselsan.

Ще на цю тему