США внесли до санкцій інститути, які випробовують російську вакцину від COVID-19

08:45 27.08.2020

Під санкції США потрапили п’ять російських науково-дослідних інститутів, які підозрюються у розробці забороненої біологічної та хімічної зброї.

Про це йдеться у документі на сайті Федерального реєстру при Міністерстві фінансів США, повідомляє УНІАН

Обмежувальні заходи ввели проти 33-го Центрального науково-дослідного випробувального інституту, 48-го Центрального НДІ в Кірові, Сергієвому Посаді та Єкатеринбурзі, а також підпорядкованого уряду державного НДІ органічної хімії й технології.

Усі співпрацюють з Міністерством оборони Росії.

У деяких, зокрема 48-му НДІ перевіряли російську вакцину від COVID-19, повідомляють РИА Новости.

Згідно з документом, санкції полягають в обмеженні на експорт, реекспорт та передачу товарів, які представляють ризики для нацбезпеки США.

Що відомо про російську вакцину від COVID-19?

Видання Bloomberg писало, що в Росії чиновники й олігархи раніше інших отримали експериментальну вакцину від COVID-19. Хоча її безпечність й ефективність доведена не була.  

У США не вірять, що Росія розробила безпечну й ефективну вакцину від COVID-19. Зокрема, головний інфекціоніст країни вказав на те, що Москва так і не закінчила всі етапи клінічних випробувань.  

Журнал Science зауважив, що Росія не скоро зможе користатися своєю вакциною. Адже сама знає, що її вакцина ще не готова. Про це свідчать реєстраційні документи самого препарату, якими хвалився Путін.

 

Ще на цю тему