На хімзаводі в Армянську повідомляють про «незначний» викид

18:15 19.08.2020

Директор філії ТОВ «Титанові інвестиції» в окупованому Армянську Едуард Курмачов заперечує аварію на заводі з масовими хімічними викидами. За його словами, була «незначна хмара».

Так він прокоментував інформацію, яка з'явилася в соціальних мережах про «кислотну хмару», повідомляє Радіо Свобода.

«Вчора (18 серпня, – ред.) почали процедуру запуску одного з цехів. Він був у режимі розігріву і переходив на іншу стадію. У режимі технологічного переходу утворилася незначна хмара, що розсіялася протягом 10 хвилин. Вона ніякої шкоди екології не завдала. Це сталося через те, що цех був після ремонту – холодний, сирий», – пояснив провладному телеканалу «Крым24» Едуард Курмачов.

За його словами, «Кримський Титан» перебував на ремонті протягом трьох місяців і не працював, зараз процес запуску виробництва тільки почався.

«Ніяких техногенних аварій, вибухів, ударів і розливів не могло статися, сірчаної кислоти на заводі немає в наявності», – додав він.

На початку липня повідомлялося, що на заводі «Кримський титан» будують установки для нейтралізації кислотних стоків.

У серпні минулого року тимчасово зупинили роботу одного з цехів підприємства «Кримський титан» і збільшили подачу води в кислотонакопичувач, щоб «запобігти погіршенню екологічної ситуації на півночі Криму».

Ще на цю тему