Біля генконсульства РФ активісти вимагали звільнити кримського в'язня Приходька

09:01 17.08.2020

Акція протесту проти незаконного ув'язнення кримського «свободівця» Олега Приходька відбулася сьогодні, 14 серпня, біля будівлі генерального консульства РФ у Харкові.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Олег Приходько - активіст «Свободи», за віком - пенсіонер. Його затримали та відправили в СІЗО в жовтні 2019 року за нібито розповсюдження у Криму нацистських зображень. До цих зображень окупанти відносять портрети Степана Бандери та Романа Шухевича. Також Олега звинуватили у підготовці теракту у Криму, а у якості доказу надали посилання на його нібито листування у СМС-форматі, де йде мова про теракт, причому російською мовою», - зазначив, відповідаючи на питання журналістів, заступник голови ВО «Свобода» в Харкові Андрій Коломійцев.

За його словами, є достовірні підтвердження рідних затриманого, що Приходько не вміє користуватися у режимі СМС, про що стверджує й він сам.

«Ми наполягаємо на тому, щоб Олега звільнили, бо його затримання та перебування в СІЗО незаконне. Ніяких доказів про підготовку теракту в Криму немає», - додав активіст.

В акції взяли участь більше десяти людей. Вони тримали в руках прапори України, знамена з символікою ВО «Свобода», плакати з написами «Олег Приходько - в'язень Кремля", «Путін. Хазяїн Кремля - загроза всій Європі» та закликали триматися.

На завершення акції її учасники скандували: «Слава Україні - Героям Слава».

З будівлі генконсульства до учасників акції ніхто не вийшов.

Підходи до дипломатичної установи охороняє поліція.

Інцидентів не було.

 

Ще на цю тему