Тероборона Херсонщини у вересні проведе навчання «Об’єднані зусилля»

13:01 13.08.2020

Територіальна оборона Херсонщини у вересні проведе командно-штабні навчання «Об’єднані зусилля».

Про це повідомляє пресслужба Оперативного командування «Південь», передає Український мілітарний портал.

Навчання, що пройдуть під назвою «Об’єднані зусилля – 2020», відбуватимуться у період з 17 по 26 вересня поточного року.

Для їх проведення 10 серпня 2020 року відбулась координаційна нарада за участі керівників області, а також військових командувань.

В ній взяли участь голова Херсонської обласної державної адміністрації Юрій Гусев, командувач територіальної оборони Командування Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-майор Анатолій Баргилевич, командувач військ оперативного командування «Південь» генерал-майор Ігор Палагнюк та військовий комісар Херсонського обласного військового комісаріату полковник Ігор Буднік.
Нагадаємо, що на території Херсонської області створена 124-та бригада територіальної оборони, завдання якої – охорона та оборона важливих об’єктів в області, контрдиверсійна діяльність та інші заходи на випадок повномасштабної російської агресії.

Також Херсонська область обрана пілотною для організації територіальної оборони, в ході реалізації проєкту планується залучення представників та учнів навчальних закладів: активістів куренів та роїв Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») та активістів «Пласту» Херсонської області.

Ще на цю тему