Як діють кримські санкції. Випуск 2

​Книга видана за результатами роботи Моніторингової групи Інституту Чорноморських стратегічних досліджень та редакції інтернет-порталу BlackSeaNews.

Автори завершили роботу над цією книгою в березні 2020 року, коли економіка РФ зустріла не одного, а одразу двох «чорних лебедів» – пандемію коронавірусу та ще не пов'язаний з нею обвал цін на нафтовому ринку нижче рівня рентабельності для РФ.

Детальні прогнози впливу цих нових факторів на економіку та бюджет Російської Федерації, а відповідно на дотації для Крима та Севастополя – справа, сподіваємося, не дуже далекого майбутнього. Хоча не виключено, що і російська, і світова економіки побачили ще не всіх «чорних лебедів».

Отже, ми змушені залишити цей надважливий фактор невизначеності майбутньому. Зауважимо лише очевидне: нові проблеми економіки та бюджетних надходжень в Росії, що безперечно виникнуть у зв'язку з наслідками економічної кризи, призведуть до того, що фінансування дотаційного Кримського півострова буде ще більш складним для РФ, ніж зараз. Невипадково, що з початком пандемії РФ вирішила передусім використати цей фактор для спроби зняття міжнародних санкцій...

Зміст:

Окупація Криму, санкції та блокада 3
Стан санкційного режиму на 1 лютого 2020 року 5
Вплив санкцій на банківську сферу в Криму 7
Вплив санкцій на морське сполучення з окупованим Кримським півостровом 8
Зрив термінів виробництва ракетних корветів проекту 22800 «Каракурт» на суднобудівному заводі «Море» в Феодосії 12
Запровадження санкцій США щодо заводів РФ за виробництво військових кораблів у Криму 14
Деякі особливості економічних процесів в Росії та окупованому Криму в умовах санкцій 18
Інвестиції РФ в основний капітал в окупованих Криму та Севастополі 19
На що витрачаються інвестиційні гроші РФ в Криму та Севастополі 21
Безнадійно дотаційна бюджетна модель Криму та Севастополя 22
Оновлений «Кримський пакет санкцій» 24
Політика невизнання спроби анексії Кримського півострова 26
Скільки коштує Росії окупація та що очікує Крим і Севастополь 28

 

Читати далі...

* * *

Моніторинг порушень міжнародних санкцій щодо РФ та правового режиму на тимчасово окупованій території Криму та видання цієї книги здійснено за підтримки Європейської програми Міжнародного фонду «Відродження». Позиція Міжнародного фонду «Відродження» може не співпадати з думкою авторів.

 

Розділ «Кримська бібліотека» на сайті blackseanews.net створено за підтримки Європейської програми Міжнародного фонду «Відродження». Позиція Міжнародного фонду «Відродження» може не співпадати з думкою авторів.  

 

 

 

Теми: