Главу Кримської єпархії ПЦУ Климента возвели в сан митрополита

13:30 10.08.2020

Глава Православної церкви України, митрополит Епіфаній 9 серпня в Михайлівському соборі в Києві оголосив про возведення глави Кримської єпархії ПЦУ Климента в сан митрополита.

Про це повідомив головний редактор газети «Кримська світлиця» Андрій Щекун, пише Центр журналістських розслідувань.

«Предстоятель, Блаженнійший Митрополит Епіфаній, щойно, після завершення Літургії, оголосив про возведення архієпископа Климента в сан митрополита.

«Беручи до уваги довголітнє віддане служіння Помісній Українській Православній Церкві, жертовну архіпастирську працю в умовах утисків та гонінь, з нагоди 20-ліття архієрейської хіротонії та перебування на Кримській кафедрі – архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент возводиться в сан митрополита».

Приємно бути разом з родиною на службі в Михайлівському Соборі і неочікувано стати свідком возведення архієпископа Климент Крим в сан Митрополита.

Українці Криму маємо Митрополита і Божу Благодать. Вдячні за підтримку і мудрість Митрополиту Київському і всієї України Епіфанію!», – пише Щекун.

4 серпня 2020 року Верховний суд РФ відмовився переглянути рішення про виселення громади ПЦУ з кафедрального собору в Сімферополі, заявив юрист українського «Регіонального центру прав людини» Сергій Заєць.

Міністерство закордонних справ України засуджує виселення громади Православної Церкви України з Кафедрального собору святих рівноапостольних князів Володимира і Ольги в окупованому Сімферополі.

Також Представництво президента України в АР Крим засудило рішення про виселення громади Православної церкви України з Кафедрального собору святих рівноапостольних князів Володимира і Ольги в Сімферополі.

Комітет ООН з прав людини знову вимагає від Російської Федерації припинити перешкоджати Кримської єпархії Православної церкви України використовувати будівлю храму в окупованому Сімферополі.

Українські правозахисники вимагають від Росії та її окупаційної адміністрації у Криму скасувати незаконне рішення про знесення храму Православної церкви України в Євпаторії та припинити втручання в діяльність української церкви та інших конфесій на півострові.

Українська громада окупованого Криму готує звернення до Європейського суду з прав людини, який розглядає справу про знищення храму Православної церкви України у Сімферополі, будівлю якого так званий «Арбітражний суд Криму» зобов’язав передати «міністерству майнових і земельних відносин Республіки Крим», повідомив архієпископ Сімферопольський і Кримський ПЦУ Климент у понеділок, 16 вересня, на пресконференції в Українському кризисному медіацентрі Києва.

Рішення Верховного суду РФ залишити в силі постанову про виселення громади Православної церкви України з Кафедрального собору святих рівноапостольних князів Володимира і Ольги в Сімферополі означає, що в окупованому Криму більше не буде української церкви, заявив Климент.

28 червня 2019 року «Арбітражний суд Республіки Крим» зобов’язав Кримську єпархію ПЦУ (раніше УПЦ КП – ред.) передати будівлю єдиного в Сімферополі кафедрального собору святих Володимира і Ольги «міністерству майнових і земельних відносин Криму», робітники якого вже почали будівельні роботи в будівлі без відома єпархії.

24 липня архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент після повернення до Сімферополя виявив, що з храму вкрали всі церковні речі Кримського єпархіального управління.

Синод Православної церкви України закликав посилити міжнародні санкції проти Росії і конкретних посадових осіб відповідальних за розграбування собору святих Володимира і Ольги ПЦУ в Сімферополі та причетних до порушення права на свободу совісті та віросповідання у окупованому Криму.

У серпні 2019 року стало відомо, що земельну ділянку, виділену Сімферопольською міськрадою в 2013 році Кримській єпархії УПЦ КП для будівництва храму, окупаційна «влада» Сімферополя передала римо-католицькій громаді для будівництва кафедрального собору.
 

Ще на цю тему