Грузія заявила про готовність вступу в НАТО   

08:30 10.08.2020

«Євроатлантична інтеграція і мирний розвиток Грузії є обов'язковим умовам відновлення територіальної цілісності країни».

Прем’єр-міністра Грузії Георгій Гахарія заявив, що країні повністю готова вступити в НАТО. Про це повідомляє ZN,UA з посиланням на Interfax.

За словами прем’єра, США, НАТО та ЄС залишаються стратегічними напрямками для Грузії.

"Сьогодні Грузія повністю готова до вступу в НАТО. Це бачать і цінують наші партнери. Це - процес, і ми обов'язково доведемо його до кінця. Євроатлантична інтеграція і мирний розвиток Грузії є обов'язковим умовам відновлення територіальної цілісності країни ", - сказав грузинський прем'єр.

США, в свою чергу, висловили підтримку грузинській стороні.

"Окупація Південної Осетії і Абхазії, а також постійне втручання у внутрішню політику Грузії тривають через дванадцять років після безрозсудного вторгнення Росії. Грузія довела, що є важливим партнером США і НАТО, особливо в Афганістані", - йдеться в заяві представників Конгресу США Еліота Енгеля і Майкла Маккаула.

Підтримка США стосується на сьогодні не лише Грузії, але й України, і усіх інших країнам, які страждають від російської агресії.

12 червня Північноатлантичний альянс визнав Україну партнером Програми розширених можливостей.

Наголошується, що Україна наразі є одним із шести партнерів по розширеним можливостям поряд з Австралією, Фінляндією, Грузією, Йорданією і Швецією. Кожен з партнерів має індивідуальні відносини з НАТО, засновані на сферах взаємного інтересу.

Ще на цю тему