Військові Британії стежили за кораблем ВМФ РФ в Ла-Манші

12:37 22.06.2020

Кораблі Королівського флоту Британії стежили за російським військовим кораблем, коли він проходив через Ла-Манш.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Evening Standard.

Фрегат HMS Westminster, що базується в Портсмуті, і патрульний корабель HMS Tyne стежили за російським військовим кораблем "Віцеадмірал Кулаков", що проходив через протоку.

Вілл Пастон, командир фрегата, сказав: "Королівський флот регулярно контролює прохід військових кораблів через зону інтересів Великої Британії в рамках своєї поточної місії з підтримки оборони країни".

"Віцеадмірал Кулаков" поводився безпечно і професійно протягом усього шляху прямування", – додав він.

Представник військово-морського флоту зазначив: "Моряки Королівського флоту і льотний склад стежили за кожним рухом російського військового корабля за допомогою сучасних радарів, камер спостереження і датчиків, що дозволяло їм відстежувати курс і швидкість корабля, коли він проходив повз Британські острови".

Британські збройні сили реагують в тих випадках, коли російські кораблі або літаки наближаються до Британії.

Останній інцидент стався наприкінці березня, коли дев'ять британських кораблів вели спостереження за сімома російськими суднами в протоці Ла-Манш, посилаючись на "незвично високий рівень активності".

Це сталося незабаром після того, як літаки Королівських ВПС стежили за російськими літаками, що летіли недалеко від західного узбережжя Британії на початку березня.

Ще на цю тему