Україна відправила Google скаргу через блокування кримськотатарського каналу ATR

10:52 06.06.2019

YouTube просив видалити деякі програми телеканалу після скарги «Роскомнадзора».

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення України звернулася до корпорації Google з проханням унеможливити блокування трансляції на відеохостингу YouTube матеріалів кримськотатарського телеканалу ATR. Про це повідомляє прес-служба Нацради.

Зокрема, зазначається, що YouTube просив видалити деякі програми телеканалу після скарги «Роскомнадзора», бо там стверджують, що розміщені матеріали порушують російське законодавство про інформацію.

«Національна  рада у своєму листі до корпорації Google акцентує, що мовлення українських медіа перебуває під юрисдикцією української держави, і єдиним регуляторним органом, що має право звертатися до третіх сторін стосовно розміщеного ними контенту, є український регулятор - Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення», - йдеться у повідомленні.

Регулятор запевнив американську компанію, що контент телекомпанії «Атлант-СВ» відповідає вимогам українського та європейського законодавства, правових підстав для блокування контенту телеканалу немає, а цей прецедент вважає небезпечним для свободи слова як в Україні, так і в світі. У Нацраді нагадали, що «Роскомнадзор» і раніше намагався впливати на контент українських телеканалів, розміщений на YouTube, зокрема вимагав видалити програму Національної громадської телерадіокомпанії України «Наші» про спогади українського добровольця, який воював на Сході країни, і сюжет про політв’язня, фігуранта так званої ялтинського справи «Хізб ут-Тахрір» Емір-Усеіна Куку.

«Національна рада переконана, що такими діями Російська Федерація використовує корпорацію Google і її дочірню компанію YouTube у своїх інтересах у процесі ведення гібридної війни проти України», - йдеться у повідомленні на сайті регулятора. 

Ще на цю тему