Майдан закордонних справ: Як Україні повернути втрачені території / Відео

13:50 06.07.2017

3 роки окупації - а стратегії повернення територій в Україні і досі немає. Про закон - ініційований Президентом щодо реінтеграції Донбасу - всі чули, але ніхто так і не бачив. Про Крим останнім часом чиновники навіть не говорять. Схоже, в його повернення під юрисдикцію України вже й не вірять. На відміну від росіян. Бо Москва вже зараз робить усе, щоб цього не сталось.

«Хорватія за три доби ліквідувала всіх сепаратистів внаслідок військової спецоперації. Тому свої умови сепаратистам диктувала вона, однак для України такий варіант є неприйнятним» - таку думку висловив каналу 24 дипломат, експерт фонду Майдан закордонних справ, Олександр Хара.

За його словами, такий сценарій реінтеграції нам не підходить. Бо спецоперація - не по зубах. Та й піти на конфлікт з міжнародними партнерами, як це зробили хорвати - Україна не наважиться.

«Говорити про "хорватський сценарій" - це є просто риторика. Не можна реінтегрувати території, які є окуповані. На жаль, цього статусу немає ані щодо Донецька, ані щодо Луганська», - сказав Олександр Хара у сюжеті.

Як експерт повідомив раніше, зустріч Президента України Петра Порошенка та глави США Дональда Трампа була використана останнім як «громовідвід», оскільки розслідування за підозрою у співпраці з Росією триває.

Як відомо, 20 червня Президент України Петро Порошенко зустрівся з президентом США Дональдом Трампом, де за словами глави держави, Україна отримала тверду підтримку зі сторони США, підтримку і щодо суверенітету, територіальної цілісності; в тому числі й щодо реформ в Україні.