За місяць берегова охорона ФСБ Росії 49 разів затримувала в Азовському морі судна, що йдуть до українських портів

09:01 16.06.2018

Моніторингова група "Майдану Закордонних Справ", "Інституту Чорноморських Стратегічних Досліджень" та www.blackseanews.net повідомляє:

за місяць, що минув, тобто з 17.05.2018 року, станом на 08:00 мч 16.06.2018 року кораблі і катери Берегової охорони прикордонної служби ФСБ Росії 49 разів затримували в Азовському морі торговельні судна, що йшли до/з Маріуполя та Бердянська.

Затримування відбувалися переважно на південь-південний схід від Бердянської коси на відстані 10-15 морських миль від українського узбережжя.

Кількість затриманих суден склала 35 одиниць (9 суден затримувалися по 2-3 рази).

Офіційної (документальної) реакції Банкової та пл Михайлівської досі немає. Але з'явилися згадки та коментарі.

Вчора, 15.06.18, під час зустрічі з представниками Політико-безпекового Комітету ЄС, "...Президент України значну увагу присвятив ситуації в окупованому Криму, зокрема у контексті будівництва Росією мосту та блокування частини Азовського моря для українських суден... Глава держави наголосив, що такі дії РФ потребують адекватної реакції та підкреслив важливість продовження та посилення кримського пакету санкцій проти РФ."

Нещодавно згадку щодо затримань суден та нарощування військово-морської присутності РФ в Азовському морі зробив у виступі на експертному форумі секретар РНБО п. О. Турчинов.

Тиждень тому в коментарях для "ЗН" намагалася це (недоцільність рішучих дій) пояснити заст. міністра закордонних справ п. Олена Зеркаль.

Моніторингова група продовжує роботу.

Моряки та портовики, яких це стосується безпосередньо, можуть надсилати свої повідомлення на адресу: [email protected]
 

Ще на цю тему