Ситуація з прав людини в Криму на Експертній нараді БДІПЛ ОБСЄ в Херсоні

09:34 15.06.2018

Питання існуючої ситуації з правами людини в Криму та проблем, з якими стикаються правозахисники, працюючи в Криму обговорювались на експертній нараді 14 червня 2018 року в Херсоні.

Зустріч було організовано Бюро демократичних інститутів з прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ спільно з Представництвом Президента України в Автономній Республіці Крим, повідомила прес-служба відомства.

В заході взяли участь 28 учасників, представників ведучих громадських організацій, які опікуються питанням захисту прав людини в Криму, міжурядових організацій та Представництва Президента України.

Учасники проаналізували поточну ситуацію, пов’язану з захистом прав людини в контексті рекомендацій, які надавались в Звіті з оцінки стану дотримання прав людини 2015 , підготовленого БДІПЛ ОБСЄ та Верховним Комісаром ОБСЄ у справах національних меншин (ВКНМ).

У Звіті БДІПЛ та ВКНМ 2015 р. висвітлено ряд проблем, пов’язаних з дотриманням прав людини і відповідно надано ряд рекомендацій.

«Необхідно переглянути разом ці рекомендації та проаналізувати їх виконання», відзначила Дженіфер Крофт, заступник голови Департаменту з прав людини БДІПЛ.

«Мета БДІПЛ в рамках цього заходу – сприяти діалогу між українськими громадськими інститутами і владою задля зміцнення об’єднаної і скоординованої реакції на відповідні проблеми та питання»

«Співпраця між правозахисними організаціями, моніторинговим місіями і владними структурами в Україні є основною нагальною та ефективною відповіддю на проблемні питання, з яким стикаються жителі Криму, національні меншини, корінні народи та інші вразливі групи населення півострову», вказав Ескандер Барієв, директор Кримськотатарського ресурсного центру.

Ще на цю тему