Представництво президента України в АР Крим провело нараду з Держрибагентством що до припинення договорів з Росією

12:13 01.06.2018

31 травня 2018 р. головний консультант служби правового аналізу Представництва Руслан Сейдаметов взяв участь у м. Києві в міжвідомчій нараді, проведеній Державним агентством рибного господарства України з метою обговорення проблемної ситуації та пошуку шляхів відновлення безпечного доступу українських рибалок до районів промислу в Азовському морі.

Про це повідомляє Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим.

Під час міжвідомчої наради було озвучено позицію Представництва про потребу невідкладного припинення дії Угоди між Державним комітетом України з рибного господарства та рибної промисловості та Комітетом РФ з рибальства з питань рибальства в Азовському морі 1993 р., денонсації Договору між Україною та РФ про співробітництво у використанні Азовського моря і Керченської протоки 2003 р., вказувалося на істотні практичні корупційні та безпекові ризики дії Угоди 1993 р.

Уповноваженою особою Представництва було зазначено про невідкладну необхідність прийняття Закону України «Про внутрішні води, територіальне море та прилеглу зону».

На жаль представники окремих органів виконавчої влади висловили категоричну незгоду з потребою розірвання цих угод.

Додатково вказувалося на потребі належної правової оцінки дій російських дипломатів у справі членів екіпажу українського рибальського судна «Норд» та зверталося на наявні відомості щодо фінансування адвокатів в цій справі представниками окупаційної влади РФ в Криму. Відзначалося що у діях окремих осіб у цій справі вбачаються ознаки браконьєрства та використання завідомо нечинних документів, було надано пропозиції здійснення негайної процесуальної оцінки відповідних фактів.

Знову зверталася увага на потребу посилення практичного потенціалу Морської охорони ДПС України та Військово-Морських Сил ЗС України на Азовському морі.

Підкреслювалася потреба протидії незаконному видобуванню біоресурсів на території Азово-Сиваського національного парку, що є водами Сивашу біля лінії розмежування, адже вона має ознаки не тільки знищення природно-заповідного фонду, але й містить відповідні безпекові ризики в умовах очевидної координації відповідними структурами держави-агресора.

Ще на цю тему