20 «віконець», 450 клієнтів за день – у новому «Паспортному сервісі» Херсона обіцяють якісно нові послуги / Фото

21:19 30.05.2018

Нагадаємо, сьогодні, 30 травня, у Херсоні, за адресою Ушакова, 53 відкрився новий центр «Паспортний Сервіс» - філія ДП «Документ».

Під час урочистого відкриття до присутніх звернувся представник Президента України в АР Крим Борис Бабін:

«Сьогодні знаковий день, бо відкриття цього центру не лише спростить процедуру оформлення паспортів мешканцям Херсона і області, це ще й великий крок держави назустріч нашим громадянам в Криму. Бо тут на рівних засадах зможуть отримувати паспорти й херсонці, й кримчани. Ми будемо наполегливо працювати й надалі, щоб можливості держави у сфері надання адміністративних та інших послуг мешканцям Криму зростали. Я дякую керівництву ДМС України за співпрацю у виконанні відповідних доручень Президента Петра Порошенка. Вітаю!», передає favoritekherson.

Вітання з відкриттям центру висловили й від голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера його радник Оксана Булахова, від міського голови Херсона Володимира Миколаєнка його заступник Інна Трибух.

Як розповів заступник начальника відділу з обслуговування громадян Департаменту з надання послуг «Паспортного сервісу» Ігор Паленко, новий центр працюватиме без обідньої перерви, з понеділка по п’ятницю - з 9.00 до 20.00, у суботу - з 9.00 до 18.00.

У просторій залі центру площею 750 «квадратів» працюють 15 робочих автоматизованих місць для оформлення біометричного паспорту, а також 5 «віконець» для видачі вже готових документів.

Оформити тут закордонний паспорт можна незалежно від місця реєстрації, а ось мешканці Суворовського району Херсона й Криму можуть оформити ще й ID-карти. Крім того надаватимуться супутні послуги - апостилізація документів, оформлення медичної страховки для подорожуючих за кордон, видача довідки про відсутність чи наявність судимості.

Відтепер протягом дня кваліфіковані працівник центру можуть обслужити втричі більше осіб – 450.

Для оформлення закордонного паспорту необхідний мінімальний пакет документів – паспорт громадянина України, ідентифікаційний код і старий закордонний паспорт, якщо такий був, нагадує Ігор Паленко й знайомить клієнтів з процедурою:  

Клієнтів на ресепшн зустрічають працівники паспортного сервісу, які перевіряють повноту наданих документів та допомагають стати в електронну чергу. 

Після чого людина йде до зали, де може відслідковувати свою чергу на оформлення документів на електронних моніторах, яких у залі є три й плюс один, на якому відображено рух електронного талончика - вже на отримання паспорту, яке також відбувається за електронною чергою.

Коли підходить черга, інспектор шляхом голосного зв’язку викликає громадянина, і починається процес оформлення – ще раз перевіряються представлені документи, заповнюється заява-анкета, робиться фото знімаються біометричні данні та цифровий підпис. 

Оформлення триває 15-20 хвилин.

За послуги можна сплатити готівкою або за допомогою банківської картки у терміналах, встановлених безпосередньо в приміщенні «Паспортного сервісу». У центрі працює безкоштовний WI-FI, для дітей облаштований ігровий майданчик, де малеча може розважатися, поки батьки оформлюють документи.

Після того як документи оформлені, клієнта інформують щодо термінів виготовлення паспорту, а про те, що він вже готовий і можна отримати повідомлять смс.  

Ігор Паленко запевняє, що на даний час черги для постановки в електронну чергу взагалі немає. Разом з тим не приховує, що є проблеми із термінами виготовлення «біометрики», тому, якщо люди звертаються до центру, їх інформують про можливу затримку.

 

Ще на цю тему