Держагентство рибного господарства України передало Росії кримські квоти на вилов риби

10:54 22.05.2018

«Майдан Закордонних Справ» офіційно звернувся до Уряду України та Постійного представника Президента України з пропозицією негайно поставити питання про розірвання угод з РФ щодо рибальства в Азовському та Чорному морях.

Про це повідомляє на своїй сторінці у Facebook головний редкатор BSNews Andrii Klymenko.

«Під час нашого моніторингу цього питання в 2017 році ми з подивом відкрили для себе, що один с центральних органів виконавчої влади — Державне агентство рибного господарства України, підпорядковане МінАПК, навіть після окупації та анексії Криму щорічно продовжує, як до війни, узгоджувати с державними органами РФ розподіл квот на вилов риби (і фактично передало українські кримські квоти країні-агресору). За рахунок цього РФ "героічно" доповідає про зростання вилову риби в 3 рази (див. діаграму).

Станом на 1 квітня 2015 року Росриболовля видала 269 дозволів 90 риболовним підприємствам та індивідуальним підприємцям т. зв. "Кримського федерального округу". Але кількість риболовецьких суден, що базувались та базуються в окупованому Криму не збільшилася — їх біля 40.

Отже приріст у декілька разів кількості риболовецьких підприємств, які працюють у водах і за квотами захопленого Криму, відбувся за рахунок російських (не кримських) суб’єктів підприємницької діяльності. Навіть за поверхневого огляду переліку тих, хто отримав дозвіл на вилов риби можна побачити, що, наприклад, Сімферопольське ТОВ "Крим-ресурс" засноване у січні 2015 року товариством з обмеженою відповідальністю "Мангуст" із російського міста Курган. А засновниками ТОВ із гучною назвою "Великий Крим" у липні 2015 року стали двоє мешканців Чечні...»

Ще на цю тему