Мера грецьких Салонік жорстоко побили

12:24 21.05.2018

Мер другого за величиною місто Греції Салоніки Янніс Бутаріс опинився в лікарні після того, як на нього напала група людей.

Про це повідомляє ВВС, передає Укрінформ.

75-річний градоначальник отримав удари в голову і ноги. Група націоналістів, розлючених його появою на акції пам'яті, била його пляшками.

Бутарис, добре відомий своїми антинаціоналістичними поглядами, 19 травня вдень приїхав взяти участь у пам'ятній церемонії з нагоди річниці вбивства етнічних греків турками в ході Першої світової війни.

За заявою голови міської ради Салонік Каліпсо Гулі, група людей вимагала, щоб Бутаріс покинув церемонію в пам'ять про «Понтійский геноцид» (це було навмисне фізичне винищення корінного грецького населення історичного Понта, здійснене урядом младотурків і продовжене кемалистами в період 1914-1923 років в Османській імперії).

Гула розповів, що кілька чоловіків кидали у мера міста пляшки і наносили удари по голові і ногах, в результаті Бутаріс впав.

Помічники мера допомогли йому втекти від нападників і відвезли його в лікарню, де він пробув цілу ніч з суботи на неділю.

Ще на цю тему