Греція погодила з кредиторами подальші реформи

11:07 21.05.2018

За даними Єврокомісії, Греція домовилася з міжнародними кредиторами про подальші пакети реформ. Плановані заходи будуть представлені на зустрічі міністрів фінансів країн-членів ЄС, яка відбудеться 24 травня.

Про це повідомили представники Єврокомісії в суботу, 19 травня, передає Укрінформ з посиланням на DW.

Подробиці грецького плану поки не оприлюднені.

У минулі кілька років Греції були виділені кредити в розмірі 260 мільярдів євро. Термін програми допомоги закінчується влітку 2018 року. В Афінах мають намір і далі отримувати кредитне фінансування, хоча і в скороченому вигляді. Якщо це станеться, країні з 20 серпня більше не доведеться жити в режимі жорсткої економії.

Європейські партнери, а також Міжнародний валютний фонд з 2010 року вимагали в обмін на кредити від Греції проведення низки ключових соціальних реформ. Пропоновані заходи викликали протест жителів країни, що неодноразово призводило до вуличних протестів.

В кінці квітня генеральний секретар Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) Анхель Гурріа за підсумками зустрічі з прем'єр-міністром Греції Алексіс Ціпрас заявив, що Греція, яка здійснила під тиском міжнародних кредиторів масштабні структурні реформи, заслужила реструктуризацію частини зовнішньої заборгованості. ОЕСР прогнозує, що в 2018 році зростання грецької економіки становитиме 2 відсотки, а в 2019 році досягне 2,3 відсотка.

Ще на цю тему