Колишнього матроса з Севастополя, отримавшего російське громадянство, затримано у Одесі за дизертирство

11:24 08.05.2018

Військовою прокуратурою Одеського гарнізону Південного регіону України військовослужбовцю, колишньому рульовому-сигнальнику навчального катеру Академії Військово-Морських Сил ім. П. С. Нахімова у м. Севастополі, який отримав громадянство РФ, повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 408 КК України.

Про це повідомляє Військова прокуратура Південного регіону України.

Окрім того, за клопотанням військової прокуратури 05.05.2018 Приморським районним судом м. Одеси матросу військової служби за контрактом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб з можливістю внесення застави в розмірі 308 000 грн.

Установлено, що на початку квітня 2014 року військовослужбовець Збройних Сил України у військовому званні «матрос», порушуючи статутні вимоги та накази вищого керівництва, з метою зовсім ухилитися від військової служби, не з’явився вчасно на службу після переведення Академії Військово-Морських Сил ім. П. С. Нахімова до Військової академії в м. Одесі у зв’язку з тимчасовою окупацією півострова Крим.

Військовий більше року незаконно був відсутній за місцем проходження служби та проводив час на власний розсуд, не пов’язуючи його з виконанням обов’язків з військової служби.

4 травня матроса затримано правоохоронними органами на території України. За скоєний злочин йому загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі.

Ще на цю тему