Екс-міністр фінансів Румунії звинувачується в отриманні хабара в 20 млн. євро

12:54 25.04.2018

Президент Румунії Клаус Йоганніс задовольнив позов міністра юстиції Румунії про початок процедури кримінального переслідування стосовно колишнього міністра фінансів Себастіана Владеску, обвинуваченого в хабарництві.

Про це поінформували в прес-службі президента, повідомляє Укрінформ.

«Президент Румунії Клаус Йоганніс передав міністру юстиції заяву про початок процедури кримінального переслідування стосовно колишнього міністра фінансів Себастіана Владеску (Владеску був міністром фінансів з 2005-го по 2007-й і з 2009-го по 2010-й роки — ред.). Екс-керівник міністерства фінансів є фігурантом кримінальної справи про корупцію», — йдеться в повідомленні.

Згідно з матеріалами попереднього слідства, починаючи з 2005 року, колишній міністр фінансів, будучи у змові з іншими високопоставленими державними чиновниками, отримав від однієї іноземної компанії грошові кошти в розмірі близько 20 мільйонів євро. В обмін на гроші, чиновники зобов'язалися надавати іноземцям протекцію в отриманні вигідних контрактів на ремонт кількох ділянок залізничних колій по всій Румунії.

По цій же справі (розслідування проводить Національне управління по боротьбі з корупцією) проходять колишній депутат парламенту Крістіан Боуряну, екс-генеральний секретар міністерства транспорту Румунії Костянтин Даскелу, а також один з колишніх керівників Румунської залізниці Міхаела Мітітелу.