На адмінмежі з окупованим Кримом затримали волонтера Путіна на виборах

11:46 24.04.2018

У понеділок, 23.04.2018 на КПВВ «Чонгар» в рамках кримінального провадження за фактом вчинення державної зради, під процесуальним керівництвом прокуратури Автономної Республіки Крим Головним управлінням Служби безпеки України в АР Крим затримано громадянку України Олену Одновол.

Керівника всеросійської громадської організації «Волонтеры Победы» у окупованому Криму затримано в порядку ст. 208 КПК України, повідомляє прокуратура АР Крим.

Одновол, діючи в інтересах Російської Федерації, будучи довіреною особою кандидата в Президенти Російської Федерації Путіна В. В., незаконно організувала та проводила на тимчасово окупованій території АР Крим та м. Севастополь збір підписів на підтримку висунення Путіна В. В. кандидатом на пост Президента Російської Федерації на виборах 2018 року.

При цьому, згідно Федерального закону «О выборах Президента Российской Федерации», збір підписів на підтримку висунення кандидата, згідно російського законодавства, є офіційною та обов’язковою процедурою проведення виборів президента РФ.

Таким чином, дана громадянка України, приймаючи участь у офіційній процедурі підготовки до незаконного проведення на тимчасово окупованій території АР Крим та м. Севастополь виборів президента РФ, надала сприяння Російській Федерації та неурядовій всеросійській громадській організації «Волонтеры Победы» у проведенні підривної діяльності проти України на шкоду її суверенітету, територіальній цілісності та недоторканості.

На даний час, затриманій готується повідомлення про підозру та проводяться інші необхідні слідчі і процесуальні дії.

Офіційний сайт організації «Волонтеры Победы» повідомляє про затримання «волонтера» і обурюється «жестокой по отношению к девушке и морали политической провокации», але мовчить про участь Одновол у виборах президента РФ у Криму.

«И неудивительно, что Волонтера Победы задержали перед 9 мая. Её основная общественная деятельность — это помощь ветеранам и сохранение исторической памяти. На территорию Украины Лена ехала к родственникам. Даже по новым законам Украины, запрещающим даже Георгиевские ленточки, девушка не имела при себе ничего противозаконного», — пише сайт «Волонтеры Победы».

Ще на цю тему