Міністр закордонних справ Великої Британії: Це найбільше колективне видворення російських шпигунів в історії

22:31 27.03.2018

Міністр закордонних справ Великої Британії Борис Джонсон назвав маштабне видворення російських дипломатів із США, Канади, ряду країн Євросоюзу й України найбільшою колективною висилкою російських шпигунів, яка коли-небудь відбувалася.

Про це він написав у своєму Twitter, передає Укрінформ.

«Сьогоднішня екстраординарна міжнародна реакція наших союзників залишиться в історії як найбільше колективне вислання російських працівників розвідки, яке коли-небудь мало місце, та допоможе захистити нашу спільну безпеку. Росія не може порушувати міжнародні правила безкарно», — наголосив британський міністр.

Як повідомлялося, 26 березня президент Європейської ради Дональд Туск заявив, що 14 країн-членів Євросоюзу вирішили вислати ряд російських дипломатів у відповідь на застосування Росією бойової хімічної речовини у британському Солсбері, де 5 березня був отруєний колишній подвійний агент, екс-полковник ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія. Про вислання російських дипломатів наразі вже оголосили Данія, Естонія, Італія, Латвія, Литва, Нідерланди, Німеччина, Польща, Румунія, Фінляндія, Франція, Хорватія, Чехія.

Україна також прийняла рішення про видворення 13 російських дипломатів.

Крім того, адміністрація США висилає 48 працівників російського посольства у Вашингтоні, а також 12 росіян, які працювали у Місії РФ при ООН у Нью-Йорку. Буде закрито і консульство РФ у Сіетлі.

Канада вирішила вислати чотирьох дипломатів РФ.

Ще на цю тему