Двох німецьких журналістів затримали на кордоні Греції з Туреччиною

10:22 12.03.2018

Репортерів NDR затримали, коли вони збирали інформацію про біженців на кордоні Греції та Туреччини. Суд вирішив, що вони ненавмисно потрапили на закриту територію.

Про це пише Deutsche Welle, передає Укрінформ.

«Суд грецького міста Орестіада в суботу, 10 березня, звільнив двох затриманих раніше співробітників німецької суспільно-правової медіакомпанії NDR. Як повідомив агентству dpa адвокат репортерів, суддя дійшов висновку, що вони ненавмисно потрапили на закриту територію. Як зазначається, до цього могла призвести й украй мала кількість табличок про заборону доступу на територію», — йдеться у повідомленні.

Журналісти були затримані напередодні в невеликому місті Дідімотіхон, що неподалік від річки Маріца, по якій проходить грецько-турецький кордон. 31-річний репортер і його 33-річна колега збирали інформацію про біженців для нового молодіжного формату strg_F, запущеного редакцією телепрограми Panorama. У мікроблозі проекту в Twitter повідомляється, що репортери «почуваються добре».

За інформацією посольства ФРН в Афінах і місцевої влади, такі інциденти тут не рідкість. Як пояснили в медіакомпанії NDR, «очевидно, заборонена зона не оточена парканом і обладнана недостатньою кількістю покажчиків, внаслідок чого тут можуть заблукати навіть місцеві жителі».

Ще на цю тему