Невідкладні заходи протидії незаконним повітряним перевезенням до Криму - Представництво Президента України в АРК

01:23 07.02.2018

6 лютого 2018 р. Постійний Представник Президента в АРК Борис Бабін та його Перший заступник Ізет Гданов провели робочу нараду з обговорення питання запровадження дієвих заходів, спрямованих на припинення діяльності російських авіакомпаній з використання закритого повітряного простору над територією Кримського півострова та міжнародного аеропорту «Сімферополь».

Про це повідомляється на сайті Представництва Президента України в АРК.

У нараді взяли участь представники Державної авіаційної служби, Міністерства економічного розвитку та торгівлі, Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб, Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Херсонській області, Прокуратури АРК та Головного управління СБУ в АРК та м. Севастополі. 

Представники кожної установи проінформували присутніх, в рамках повноважень, щодо результатів роботи з даного питання та відповіли на ряд запитань з боку керівництва Представництва.

В ході обговорення було виявлено низку системних недоліків у роботі окремих державних органів з питань реагування на відповідні правопорушення. 

Зокрема, було виявлено, що в рамках Державної авіаційної служби України досі не відбулося запровадження якісного та системного обліку правопорушень; здебільшого не відбувається оперативне подання відповідних матеріалів уповноваженим органам з питань ведення виконавчих проваджень та запровадження санкцій згідно із законодавством України. 

Не відбувається належне забезпечення МЗС України інформацією про повітряні судна, що експлуатуються авіакомпаніями-порушниками водночас на тимчасово окупованих територіях та для легального міжнародного авіаційного сполучення.

Досі не опрацьовано питання притягнення до кримінальної відповідальності відповідних конкретних фізичних та юридичних осіб. 

За підсумками наради учасниками було встановлено максимально стислі терміни для усунення наведених та інших недоліків, визначено періодичність обміну інформацією та узгоджено алгоритм співпраці між відповідними міністерствами та службами в подальшому.

Вказані питання перебувають на постійному контролі Представництва.

Ще на цю тему