У Севастополі окупанти судять українського активіста Ігоря Мовенко за символіку батальйону «Азов»

11:20 31.01.2018

В «Гагарінському районному суді» окупованого Севастополя 31 сiчня розпочалося судове засідання у кримінальній справі стосовно Ігоря Мовенко, якого звинувачують в публічних закликах до здійснення екстремістської діяльності.

На цьому засіданні планується допит свідків звинувачення, передає Центр журналистских расследований з посиланням на Крим. Реаліі.

Нагадаємо, 7 вересня 2016 року в Севастополі Мовенко побили за розміщену на рамі його велосипеда символіку батальйону «Азов». Медики діагностували у активіста відкриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, перелом основи черепа, перелом щелепи, закритий перелом кісток носа, контузію очного яблука та інші травми. Нападник виявився співробітником поліції. Однак справу за побиття українця тоді не відкрили.

Замість цього 22 вересня «Гагарінський райсуд» Севастополя оштрафував Мовенко на 2 тис. рублів «за поширення нацистської символіки».

16 грудня силовики затримали українського активіста, відвезли в ФСБ, де побили, вимагаючи щоб він зізнався в «екстремізмі». Потім у Мовенко вдома провели обшук і вилучили комп’ютерну техніку.

Мовенко 26 жовтня 2017 року в УФСБ Севастополя вручили постанову про притягнення в якості обвинуваченого за ч.2 ст.280 КК РФ (публічні заклики до здійснення екстремістської діяльності). За цією статтею кримчанину загрожує до 5 років позбавлення волі.

Ще на цю тему