Новий підрозділ поліції буде патрулювати адмінкордон з Кримом / Відео

08:52 31.01.2018

Спеціальний підрозділ патрульної поліції України буде працювати на адміністративному кордоні з Кримом, зокрема, на КПВВ «Чонгар», «Каланчак», «Чаплинка», а також патрулювати маршрут Стрілецьке-Генічеськ-Херсон.

Про це в ефірі Радіо Крим. Реаліі розповів речник Головного управління Національної поліції в АРК і Севастополі Володимир Шаблієнко, передає Центр журналистских расследований.

«Кримчани зверталися в українську поліцію зі своїми проблемами. Тому глава Нацполіціі вирішив створити спеціальний підрозділ в Херсоні і працювати саме на лінії розмежування з материковою частиною України і окупованим Кримом. Поліцейські будуть працювати на пропускних пунктах "Чонгар", "Чаплинка" і "Каланчак", а також патрулювати маршрут Стрілецьке-Генічеськ-Херсон. Зараз йде організаційна підготовка, розміщення особового складу», — сказав Шаблієнко.

За словами представника Нацполіціі, найближчим часом буде оголошено набір в кримську патрульну поліцію. При цьому вже знайдені приміщення, де будуть розташовані підрозділи.

Напередодні в МВС України розповіли про плани створити до кінця 2018 року спецпідрозділи патрульної поліції по Криму і Севастополю.

Глава МВС України Арсен Аваков заявив, що Національна поліція і Національна гвардія після деокупацію Криму і Донбасу працюватимуть спільно на звільнених територіях, тому повинні підготуватися до цього вже зараз.

Ще на цю тему