Одному з ватажків «Самооборони Криму» повідомили про підозру

13:50 19.01.2018

Екс-керівнику республіканської профспілки працівників МВС України, який при захопленні Криму росіянами очолив одну з рот «самооборони», що брала участь у захопленні Сімферопольського аеропорту, повідомлено про підозру.

Про це повідомляє прокуратура АРК, передає Укрінформ.

«Слідчим відділом ГУНП в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі, яким здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, здобуто достатньо доказів для повідомлення про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 260 та ч. 2 ст. 110 КК України, керівнику так званої роти спецпризначення "Самооборони Криму". ... 17 січня особі повідомлено про підозру та підготовлено матеріали щодо оголошення його у розшук», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що «колишній керівник республіканської профспілки працівників МВС України зібрав 23.02.2014 року позачергове засідання профспілки на якому було створено так зване збройне формування «Самооборона Криму».

А 27 лютого він очолював 4 роту збройного формування, яка брала участь у блокуванні та захопленні аеропорту в м. Сімферополі, координував дії російських силовиків в Криму, також здійснював захоплення приміщень СБУ та МВС.

Як зазначається в повідомленні прокуратури АРК, представники так званої «Самооборони Криму» безпосередньо причетні до порушень прав та свобод громадян на території півострову, захоплення адміністративних будівель та інших стратегічних об’єктів, чим здійснювали допомогу країні-агресору.

«Правоохоронними органами на сьогодні встановлено дані понад п’ятсот членів цього незаконно утвореного збройного формування. Робота з ідентифікації та збору доказів щодо причетності цих осіб до тих чи інших незаконних дій продовжується», — прокоментував прокурор Автономної Республіки Крим Гюндуз Мамедов.

Ще на цю тему