Оновлена резолюція ООН щодо Криму: хто голосував проти / Список

22:22 19.12.2017

У резолюції підтверджується, що між Україною і Росією існує збройний конфлікт. 

Російська Федерація, Вірменія, Білорусь, Сербія, Китай, Індія, Казахстан на засіданні 72-ї сесії Генеральної асамблеї Організації Об'єднаних Націй проголосували проти оновленої резолюції «Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим і м. Севастополь (Україна)».

Про це свідчать результати голосування, які були оприлюднені під час прямої трансляції засідання Генасамблеї ООН на сайті організації, повідомляє УНІАН.

Так, "за" проголосувало 70 країн, "проти" проголосувало 26 країн, "утрималося" - 76.

Зокрема, за результатами голосування, проти резолюції виступили Вірменія, Білорусь, Болівія, Бурунді, Камбоджа, Китай, Куба, Північна Корея (Корейська Народно-Демократична Республіка), Еритрея, Індія, Іран, Казахстан, Киргизстан, М'янма, Нікараґуа, Філіппіни, Російська Федерація, Сербія, Південна Африка, Судан, Таджикистан, Сирія, Уганда, Узбекистан, Венесуела та Зімбабве.

Серед країн, які утрималися – Бразилія, Єгипет, Йорданія, Мексика, Саудівська Аравія, Сінгапур, Шрі-Ланка, Таїланд, Об'єднані Арабські Емірати, В'єтнам та інші.

Як повідомляв УНІАН, у резолюції підтверджується, що між Україною і Росією існує збройний конфлікт.

Крім того, у документі засуджується «ретроактивне застосування РФ власних законів на окупованій території, а також примусове переведення громадян України в російське громадянство».

Також у резолюції висловлюється вимога, щоб Росія виконала проміжне рішення Міжнародного суду ООН щодо відновлення прав і свобод громадян України на півострові.

Висловлюється заклик, щоб російська окупаційна влада забезпечила на півострові освітній процес українською і кримськотатарською мовами.

Крім того, засуджується відсутність доступу до Криму експертів Моніторингової місії ООН з прав людини. У резолюції відзначаються позитивні рішення України в контексті спрощення процедур для безперешкодного доступу до Криму журналістів та правозахисників, а також підтримка Україною ЗМІ та неурядових організацій, які були змушені тимчасово залишити українську територію.

 

Ще на цю тему