У Одесі завершилася плануюча конференція з проведення українсько-американського навчання «Сі Бриз-2018» / Фото

12:15 15.12.2017

14 грудня у Одесі завершила свою роботу початкова конференція з підготовки українсько-американського навчання «Сі Бриз-2018», темою якого має стати проведення багатонаціональної морської операції з безпеки в кризовому регіоні.

Загалом у роботі конференції взяли участь представники понад 10 країн, повідомляє прес-центр ВМС ЗС України.

«Під час конференції ми врахували слабкі сторони та зауваження, що були виявлені за результатами навчання "Сі Бриз-2017", уточнили попередній склад учасників, перелік сил та засобів, які плануємо залучити до навчань, визначили перелік навчальних питань», — повідомив заступник командувача ВМС ЗС України з бойової підготовки — начальник управління бойової підготовки контр-адмірал Олексій Неїжпапа.

За його словами, навчання «Сі Бриз — 2018» покликані стати одним із важливих інструментів переходу Військово-Морських Сил ЗС України на стандарти НАТО.

У свою чергу, представник ВМС США капітан 1 рангу Майкл Веллігас зазначив, що конференція дала можливість обмінятися думками та відобразити побажання країн-партнерів, які також запрошені до участі у навчанні, стосовно навчальних питань, що відпрацьовуватимуться в ході навчання.

Як планується, наступна, головна плануюча конференція, відбудеться на початку наступного року.

Фото ВМС ЗС України

Ще на цю тему