Євросоюз став головним торговим партнером Молдови

12:09 08.11.2017

Європейський союз став головним торговельно-економічним партнером Республіки Молдова.

Про це заявив прем'єр-міністр Молдови Павло Філіп за підсумками зустрічі в Кишиневі з Єврокомісаром з питань торгівлі Сесілією Мальстрем, повідомляє Укрінформ.

«Експортні поставки нашої країни на ринки Євросоюзу становлять 64% від усього обсягу молдавського експорту, тоді як імпортні поставки з країн ЄС — близько 50%. Ці показники дозволяють нам стверджувати, що ЄС — головний торгово-економічний партнер нашої країни», — зауважив Філіп.

У зв'язку з цим, глава молдавського уряду звернувся до керівництва ЄС з проханням розглянути можливість збільшення поставок молдавського столового винограду, слив та черешні, а також змінити умови експорту в країни Євросоюзу пшениці, кукурудзи і цукру.

Єврокомісар Мальстрем, у свою чергу, зазначила збільшення майже на 25% поставок на ринки співдружності консервованих овочів і фруктів та подвійне збільшення обсягів експорту винної продукції.

Філіп і Мальстрем обговорили також можливість продовження дії умов Угоди про Зону вільної та всеосяжної торгівлі для економічних агентів Придністровського регіону.

Ще на цю тему