Флоти України і Республіки Болгарія провели штабні переговори

17:06 27.10.2017

У м. Варна (Республіка Болгарія) проведені штабні переговори між ВМС ЗС України і ВМС Республіки Болгарія.

В ході дводенної роботи сторони проаналізували напрацювання по основних напрямках двостороннього співробітництва, обговорили питання, пов’язані із сучасною системою регіональної безпеки у Чорному морі, насамперед варіанти забезпечення миру і безпеки в Чорноморському регіоні, у тому числі за рахунок активних спільних дій з країнами-партнерами та обміну інформацією про морську обстановку, передає Прес-центр Командування ВМС ЗС України.

Варто зазначити, що зустрічі на рівні штабів ВМС ЗС України і ВМС Болгарської Республіки не проводились вже близько останніх 15 років.

Сторони обопільно висловили сподівання, що цими штабними переговорами фактично відкривається нова сторінка співпраці флотів двох країн.

Керівник української делегації заступник начальника штабу Командування ВМС ЗС України капітан 1 рангу Олександр Дьяков відзначив важливість постійних контактів між штабами двох флотів, подякував болгарським колегам за співпрацю, регулярну участь ВМС Болгарії в українсько-американському навчанні серії «Сі Бриз» і запропонував у подальшому її розширити.

Особливу вдячність Командування ВМС ЗС України він висловив за активне сприяння ВМС Болгарії в рамках реалізації програми НАТО з удосконалення військової освіти (Defence Education Enchancement Program).

Українська делегація також ознайомилась з навчальною базою Академії ВМС Республіки Болгарія.

 

Ще на цю тему