Українські та румунські прикордонники почали спільні патрулювання / Фото

10:36 23.10.2017

Прикордонники Ізмаїльського загону розпочали спільні патрулювання державного кордону, що проходить по річці Дунай, з підрозділами Берегової охорони прикордонної поліції Румунії.

Про це повідомляє прес-служба ДПСУ, передає Укрінформ.

«Практика спільного патрулювання держкордону запроваджена в рамках Угоди між Кабміном України та урядом Румунії про спільне патрулювання українсько-румунського державного кордону та протоколу прикордонних відомств обох країн. Це один із сучасних методів у системі управління кордонами ЄС, передбачених Шенгенським кодексом та іншими нормативними документами. Вони дають змогу більш ефективно протидіяти організованій злочинній діяльності, оперативно реагувати на спроби порушників незаконно перетинати кордон та переправляти контрабандні товари», — зазначили прикордонники.

Такі заходи дозволять зекономити кадрові, транспортні, технічні та паливні ресурси. Також буде відбуватися практичний обмін досвідом у сфері забезпечення охорони кордону.

Варто зазначити, що спільне патрулювання може реалізовуватись з використанням катерів та автотранспорту тієї країни, на території якої здійснюється спільне патрулювання.

Фото сайта ukrinform. ua

Ще на цю тему