Прикордонники не пустили в Україну депутата Європарламенту

20:39 27.09.2017

Прикордонники не пропустили в Україну депутата Європарламенту від угорської радикальної партії "Йоббік" Крістіну Морваі, якій Служба безпеки України заборонила вїзд до липня 2019 року.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив речник Держприкордонслужби Олег Слободян, передає УНН.

"Близько 15 години на Закарпатті на кордоні з Угорщиною співробітники Держприкордонслужби виявили та не пропустили в Україну угорську політичну діячку, якій Служба безпеки України заборонила в’їзд до липня 2019 року", - написав О.Слободян.

Він уточнив, що депутат Європарламенту від угорської радикальної партії "Йоббік" Морваі Крістіна (Morvai Krisztina) прибула в пункт пропуску "Лужанка" і під час паспортного контролю прикордонники виконали доручення СБУ стосовно неї.

"За наявною інформацією, вона у 2014 році відвідувала тимчасово непідконтрольні території окремих районів Донецької та Луганської областей і висловлювала підтримку самопроголошеним керівникам на цих територіях. Даній особі вручено рішення про відмову в перетинанні державного кордону, де вказані правові підстави по обмеженню у праві в’їзду до України", - додав О.Слободян.

Як повідомляв УНН, Служба безпеки України заборонила на 5 років в’їзд до України колишньому статс-секретарю міністерства оборони ФРН Віллі Віммеру.

Ще на цю тему