Судом вперше винесено рішення по притягненню російської авіакомпанії до відповідальності за польоти над Кримом

11:33 21.09.2017

Рішенням господарського суду Київської області від 20.09.2017 задоволено позов прокуратури Автономної Республіки Крим про стягнення з російської авіакомпанії, яка здійснює щоденні польоти на тимчасово окуповану територію Криму, понад 10 млн грн.

Авіакомпанія-порушник не сплачувала кошти за отримані аеронавігаційні послуги в міжнародному повітряному просторі над Чорним морем у межах Сімферопольського району польотної інформації, повідомляє прокуратура АР Крим.

Слід відмітити, що у порядку надання взаємної міжнародно-правової допомоги до розгляду справи залучено судові органи Російської Федерації.

Так, арбітражним судом міста Москви виконано доручення українського суду та вручено відповідачу копію ухвали про початок судового процесу і позовну заяву прокурора.

«Належне повідомлення авіакомпанії-порушника про вимоги прокуратури автономії надає українській стороні можливість запуску механізму стягнення зазначених коштів з боржника на території Російської Федерації», — прокоментував Гюндуз Мамедов.

За його словами, судами вперше винесено рішення по започаткованій раніше прокуратурою Автономної Республіки Крим процедурі притягнення авіакомпаній до відповідальності за польоти над Кримом, які здійснювалися в порушення Конвенції про міжнародну цивільну авіацію 1944 року та Багатосторонньої угоди про сплату маршрутних зборів 1981 року.

Ще на цю тему