Порошенко і Ердоган обговорили шляхи поглиблення стратегічного партнерства

10:05 21.09.2017

Президент України Петро Порошенко провів зустріч із Президентом Турецької Республіки Реджепом Таїпом Ердоганом у рамках участі у роботі 72-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН.

Про це повідомляє прес-служба глави української держави, пишет УНІАН.

Реджеп Таїп Ердоган підтвердив незмінну підтримку Турецькою Республікою суверенітету та територіальної цілісності України у її міжнародно-визнаних кордонах. Читайте також Порошенко на Генасамблеї ООН закликав світову спільноту визнати Голодомор актом геноциду українців Глави двох держав обговорили підготовку до шостого засідання Стратегічної ради високого рівня між Україною та Туреччиною, яке має відбутися у Києві.

«Петро Порошенко та Реджеп Таїп Ердоган висловили задоволення у зв’язку із суттєвими зрушеннями на окремих стратегічних напрямках взаємодії і заявили про налаштованість докладати подальших зусиль задля поглиблення стратегічного партнерства між двома країнами у практичній площині», — йдеться в повідомленні.

Сторони також обговорили актуальні питання багатостороннього порядку денного. Президент України засудив переслідування Росією керівників Меджлісу кримськотатарського народу, зокрема Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова.

Ще на цю тему