Країни «Східного партнерства» проведуть навчання з цивільної оборони у Молдові

11:11 19.09.2017

У період з 18 по 21 вересня в Республіці Молдова буде проведено повномасштабне навчання в галузі цивільної оборони під назвою EU MOLDEX 2017.

Повідомляється, що навчання організовані в рамках програми «профілактика, готовність і реагування на природні та техногенні катастрофи в країнах Східного партнерства» (PPRD East 2), передає УНН з посиланням на EU NEIGHBOURS .

У заході візьмуть участь представники рятувальних команд з шести країн Східного партнера ЄС: Вірменія, Азербайджан, Білорусь, Грузія, Республіка Молдова та Україна.

«У сценарії вправ землетрус викличе руйнування будівель і порушення греблі, що призведе до затоплення; в той час як дорожньо-транспортна пригода приведе до викиду небезпечних хімічних речовин в атмосферу. Щоб відповісти на цю важливу надзвичайну ситуацію, Молдова звернеться за допомогою до сусідніх країн через координаційний центр реагування на надзвичайні ситуації в ЄС (ERCC) — точно так само, як і в разі реальної катастрофи», — йдеться в повідомленні.

Таким чином, метою цих навчань є перевірка процедур екстреної співпраці, введених в шести країнах за останні кілька років за сприяння Східної програми.

Ще на цю тему